Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik 't best de (Weber)BBQ met kooltjes aansteken? Aanmaakblokjes onder, tussen of op de kooltjes? Lucht wapperen of rustig afwachten?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De snelste en beste manier is met de Weber firestarter. 't is even een investering, maar het werkt perfect. Binnen 20 minuten een bbq vol mooi gloeiende briketten.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

brandgel over de kooltjes, laten uitbranden en daarna wapperen met een krantje/tijdschrift.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
aanmaakblokjes tussen de kooltjes en aansteken de deksel erop en de luchtschuif onder half open na 15 min brand hij als de beste {bij mij tenminste}
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Eerst de kooltjes en dan dunnen stukje of gruis en dan langzaam wat kleine stukjes en dan pas de gewone stukken houtskool... Het verbranden van houtskool is exotherm, dus als het een beetje gloeit dan steekt het langzaam maar zeker de rest aan... Dus geef het de tijd...

En veel eerder aanstoken die barbecue, wel een uur van te voren is niets te vroeg...
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Lees de gebruiksaanwijzing :)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing