Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarvoor dient het zout als je een vis hierin bedekt in de oven?

Soms zie je een vis gebakken worden in de oven. Dan is deze bedekt met zeezout. Waarom?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Om uitdrogen te voorkomen, de sappen blijven dan in het visvlees. Het is een soort isolatiemiddel.
Amadea
14 jaar geleden
Volgens mij bedoel je hele vissen die met de huid en al in de oven worden bereidt.

Het zeezout zorg voor meer smaak. Vis kan veel meer zout hebben dan andere producten en zeker als het in de huid wordt gebakken.
Na het garen wordt het gefileerd en losgemaakt van de huid. Dus het zout komt niet direct op het visvlees.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing