Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Volgens mij van ossehaas
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe ossenhaas, mayonaise, worcestersaus, Tabasco en witte peper, vaak geserveerd als voorgerecht. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediënten als rauwe tonijn, marlijn, zalm en kalfsbiefstuk.

Het gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië. Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry's Bar in Venetië, had vele beroemde stamgasten, waaronder Charlie Chaplin en Ernest Hemingway.

Een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was ook een veelgeziene gast. Zij leed aan bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Cipriani bedacht daarop de carpaccio-schotel. Hij noemde dit gerecht naar de schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden in Venetië.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Toch nog een compleet antwoord ipv een enkel woordje
Dikke +
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
van mij ook "+"
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ossehaas is een overgewaardeerd stuk vlees is geen werkspier is alleen maar zacht en heeft weinig smaak , een staartstuk of zijlende is een zeer smakelijk stukje vlees dat goedgesneden een betere bite heeft en sappig en mals is. Ook niet aanvriezen voor het snijden , sappen gaan eruit en verliest smaak . Vraag een goede kok maar . Staartstuk of zijlende dus . Hans ( slagertje)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding