Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moet er een ei en een beschuit gebeuikt worden in een gehaktbal?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
33.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Dat bind het beter zodat je er mooie ballen van kunt draaien. Het is natuurlijk ook voor de smaak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Om het te binden. Anders zou het uit elkaar vallen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat moet helemaal niet, maar dat is een van de recepten van een gehaktbal. Men doet dat om het gehakt goed te laten binden. Eiwit werkt als een soort van lijm en beschuit is te vergelijken met paneermeel. Deze combi zorgt voor een soort van 'specie' om het gehakt bijelkaar te houden.

Een gehaktbal met oud wit brood en een geraspte ui is veel lekkerder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ei denatureert en wordt hard zodat het een verbinding aangaat met het vlees. Beschuit is erg droog en neemt vocht uit het vlees op. Daardoor wordt de bal stevig en valt hij niet meer uit elkaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Niks moet natuurlijk. Je mag ook ballen draaien van alleen vlees.
Beschuit wordt gebruikt omdat de gebruikelijke gehaktbal in feite gehaktbrood is. Met het aanmengen met beschuitkruimels heb je meer substantie en kun je meer ballen draaien, die toch allemaal naar vlees smaken.
Het ei werkt als bindmiddel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
bamibal
13 jaar geleden
Ik ben wel benieuwd naar je recept voor de lekkerste ballen!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding