Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn hete kip is te heet! Kan ik daar nog iets aan doen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (15)

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
kokosmelk erdoor heen als je het met een sausje hebt gemaakt. Een klein beetje suiker wilt ook helpen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
niet echt aan de kip zelf....
serveer er brood bij, dat neutraliseert peper.
en rijst, dat neutraliseert ook.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Smeer een beetje honing over de kip uit.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Nog zo'n portie maken, maar dan zonder "hete", alles door elkaar mengen, en het is al de helft minder heet;-) Wat je teveel hebT, kan je altijd nog invriezen...
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
ui even in de saus en kip leggen..
ui absorbeert zout en ander spijzen ..de enige manier om te neutraliseren
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
bruine suiker toevoegen....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een scheut yoghurt erdoor (de smaak verandert dan wel!), of een komkommersalade erbij om te blussen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kunt bastersuiker, koriander, kokosmelk, creme fraiche of wat yoghurt gebruiken om het geheel wat minder pittig te maken.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Nee, aan die te hete kip kan je niets meer doen. Je kunt een 'peperheet' gerecht zachter maken door er kroepoek en/of of rijst bij te serveren. Dat koelt wat 'af'.....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bruine suiker toevoegen , afspoelen met water of een beetje melk toevoegen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als je het hebt over stukjes kip in een sausje, kun je een deel van de piperine (de scherpe stof uit o.a. rode pepers) laten absorberen door een geschilde aardappel.
Wist je dat die aardappel en de rode peper familie van elkaar zijn?
Dus: aardappel schillen, in het sausje, een half uurtje laten trekken, af en toe roeren, en het zal een stuk milder zijn. Dan kun je morgen een lekker recept maken met pittige aardappel ;)
Het voordeel van deze methode boven yoghurt e.d.: de smaak verandert verder niet.

Wanneer je een hele kip hebt gebraden wordt het lastig. De enige manier om hem dan nog "af te koelen" is afspoelen onder de kraan, en nog even terug de oven in.

suc6 ermee!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
suiker toevoegen neutraliseert de peper.
of de volgende keer minder peper gebruiken.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
veel melk drinken of een beetje zoetige saus er overheen doen bijv. zoetige loempia saus
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing