Wat zijn cannellinibonen? Waar koop ik ze? Waardoor kun je ze vervangen in een gerecht?
Ik wil een gerecht klaarmaken waar volgens het recept cannellinibonen in moeten. Nou kan ik deze bij de C1000 niet vinden.
Is er een plek waar je deze bonen wel zou moeten kunnen krijgen? Zo niet, kan ik ze vervangen door bijvoorbeeld witte bonen?
Toegevoegd na 1 dag:
Op verzoek van Loeni, het recept:
Baskisch varkensvlees met bonen
Nodig (voor 4-6 personen)
250g gedroogde cannellinibonen, een nacht geweekt
olijfolie
600g hamschijf, in stukken van 5cm
1 grote ui, in plakken
3 grote tenen knoflook, uitgeperst
400g tomaten uit blik, fijngehakt
2 groene paprika's, in repen
schil van 1 sinaasappel, fijngeraspt
peper en zout
peterselie ter garnering
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bonen afgieten en in ruim water 10 minuten koken. Vuur laag zetten en bonen 20 minuten zachtjes laten koken, daarna afgtieten.
Olie in een koekepan doen, niet te hoog vuur. Blokjes vlees rondom bruin bakken. Blokjes uit de pan scheppen.
Indien nodig nog een eetlepel olie toevoegen en de ui 3 minuten bakken. Knoflook toevoegen en 2 minuten bakken. Vlees terug in de pan.
Tomaten toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laagzetten en paprika, sinaasappelschil en bonen toevoegen.
Alles in een ovenschaal scheppen en deze afgedekt 45 minuten in de oven plaatsen.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.