Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Om op de bbq het vlees te roken kun je het beste eiken, beuken, berk en wilgetakken gebruiken.
14 jaar geleden
Brokken eikenhout zijn het perfecte rookhout voor alle soorten vlees. Ander loofbomenhout zoals appel of pruimen geeft ook een geweldig mooie rooksmaak.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
hangt een beetje van je smaak af,en wat je erop klaarmaakt

Alder (Els) - Gevogelte
Appel - Varkensvlees (ham) en wild
Eiken - Vooral mooi bij rund, lam en vis
Hickory (Okkernoot!) - Alleskunner met een stevige rooksmaak
Kersen - Volgens sommigen te sterk, ik vind het geweldig met varkensvlees
Maple (Esdoorn) - Mijn favoriete siroop komt hiervandaan, dus een zoete smaak.
Mesquite - Eigenlijk alleen geschikt om mee te grillen, dus rundersteaks en dergelijke

Deze kunnen gebruikt worden als rook,en stookhout op de bbq
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing