Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Vitaminen gaan verloren bij blootstelling aan warmte, zuurstof, licht, en lossen op in water.

Wanneer je ze bakt, stel je ze bloot aan hitte, en gaan er dus vitaminen verloren. Bak ze zo kort mogelijk, dan blijven er zo veel mogelijk bewaard.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Vitamines vervallen onder invloed van temperatuur. Dus naarmate je iets langer verhit,. verliest het sneller / meer van de vitamines. Zo kort mogelijk bakken is het devies als het je om vitamines gaat (Gewoon vers opeten?)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Tijdens frituren, bakken, koken en braden gaan er veel vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen verloren. Als je een appel met al zijn vitamines wilt consumeren is de enige methode 'm met schil zo op te eten. Want de meeste vitamines bevinden zich in de schil!
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image