Hoe zou je de spek/pancetta kunnen vervangen in een ovengerecht met kipfilet, verse tijm, kastanjechampignons, witte wijn, roomboter?
Hoeft niet per se vegetarisch, mag wel. Dit is een heel lekker recept en de pancetta/spek in de oven is lekker knapperig, dus zomaar weglaten zou jammer zijn.
Toegevoegd na 22 uur:
Het recept:
Kipfilet in een zakje met paddestoelen, boter, witte wijn en tijm
Voldoende voor 2 personen
2 kipfilets van 200 g
pancetta/spek
1 handvol gedroogd eekhoortjesbrood
255 g gemengde paddestoelen, gesnipperd,
1 groot wijnglas witte wijn
3 flinke klonten boter
1 handvol verse tijm
2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng alle ingrediënten, inclusief de kip in een ovenschaal. Verwarm het gerecht 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren met pasta en oude geraspte kaas
Ideetje: Vervang de spek door Tonijn :) (lijkt me eigenlijk niet smakelijk...)
IK vervang het wel eens door blokjes suçuk (turkse worst) te bakken. Maar helemaal het zelfde is dat niet.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.