Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Blijven er nog wel vitamines over van bijv. een stoofpot of eenpansgerecht die lang(er) moet pruttelen?

Kunnen vitamines van groenten en aardappelen oplossen of kapotkoken wanneer je ze in dergelijke gerechten lang laat koken of pruttelen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Koken
3.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nee. Hoe langer een gerecht stooft, pruttelt of wat dan ook, hoe meer vitaminen er verloren gaan (met name vit. C. Het smaakt over het algemeen verrukkelijk, maar voor de vitamientjes hoef je het niet te doen! Er bestaan wel keramische pannen, die schijnen de vitaminen beter vast te houden. Dus als je voor gezond gaat: stammpot rauwe andijvie!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Alle vitaminen, mineralen, geuren en smaken blijven met deze manier van koken optimaal behouden. De vitaminen etc. die in de ingrediënten zitten blijven in het vocht achter en zijn dus onderdeel van je maaltijd. Eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Er gaat veel verloren, maar er blijft ook echt nog wel iets over hoor.
Wil je toch nog genoeg vitamines eten, maak er dan een lekkere frisse salade bij (bijv met gewone kropsla, komkommer en tomaat, met een eenvoudige mosterd-dressing).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Eten wat je lekker vindt, je eet het toch niet iedere dag? En ben je bang dat je vitamine te kort krijgt neem je er een uit een potje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Eet er een salade bij. En dat hoeft echt niet altijd de saaie sla te zijn! Keuze te over in dit groene groentenland. Eetze!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding