Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan zoete aardappel rauw gegeten worden?

Ik ben momenteel zoete aardappel aan het bereiden om als Roti te eten. Het binnenste ziet eruit als pompoen, is oranje en smaakt heerlijk fris naar pompoen of wortel.
Maar mag het als zodanig gegeten worden of moet het net als aardappel eerst gekookt worden.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De zoete aardappel is een zg. 'superfood', wat wil zeggen dat je hem vaak mag eten.
Zo zorgt de zoete aardappel voor ontzuring van het lichaam en is een bron van vezels evenals Vitamine A,-E,
-B6 en- C, zeker als je hem rauw eet als salade.
verder brengt hij je een flinke portie bètacaroteen, kalium, ijzer, foliumzuur en calcium.
Hoewel hij zoet smaakt, verhoogt deze je bloedsuikerspiegel nauwelijks en dat is natuurlijk gunstig.
Hij bevat ook geen vet. Wat wil je nog meer?

Een lekkere zoete aardappelsalade;

2-3 zoete aardappels,
1 verse ananas.

Dressing;
2 el. olijfolie,
sap van ½-1 citroen of limoen,
1-2 el. honing,
5 cm. héél fijn gesneden geschilde verse gember,
zout,
½-1 rood pepertje zonder pitjes, fijn gesnipperd.

Snijd de ananas door de helft en snijd het vruchtvlees eruit
Verwijder van het vruchtvlees de harde binnenkant en snijd het vlees in blokjes. Houd een deel apart voor decoratie. Maak de dressing en houd hem apart. Rasp nu de geschilde aardappels (evtl. in de keukenmachine met de julienneschijf ). Meng nu alles behalve het decoratiedeel
door elkaar en schep de salade in de halve ananas. Leg het decoratiedeel er boven op.
Deze salade lijkt op wortelsalade en is ook lekker zonder ananas. Probeer anders eerst eens met 1 aardappel.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Zoete aardappel -ofwel bataat- is geen familie van de bekende pieper maar van de windefamilie.
In tegenstelling tot de pieper kan de bataat ook rauw worden gegeten.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kunt ze rauw eten maar niet teveel.Aardappels schijnen een gitige stof te bevatten die vrijkomt bij verwarmen en dan niet meer in de aarappel zit en je ze dus wel kunt eten.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Jawel! Lekker om te raspen en te gebruiken als rauwkost.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing