Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mag je een pan die je eenmaal op een gastel hebt gebruikt niet meer gebruiken voor inductie?

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Hangt erg van de kwaliteit van de bodem af. Je hebt pannen met koperen bodem, ingekapseld in staal. Die pannen blijven op brandend vuur gewoon helemaal recht.
'Goedkope blokker pannetjes' trekken krom op gas (onregelmatige verwarming) en maken daarna geen 100% contact meer met de inductieplaat.
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Omdat door de plaatselijke verhitting van het gas de bodem niet meer 100% vlak is.
AWM
16 jaar geleden
Mijn inductie heeft geen moeite met m'n oude pannen die ik altijd op gas gebruikt heb, ze moeten wel een ijzeren bodem hebben, maar dan doen ze het gewoon hoor.
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing