Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Gluten zijn eiwitten met een sterk bindende werking. Ze zorgen er in brooddeeg voor dat het deeg elastisch wordt. Meestal worden gluten niet toegevoegd omdat ze ontstaan bij het kneden. Wordt er niet gekneed of is kneden niet mogelijk kun je gluten toevoegen. Afhankelijk van het recept kan het vervangen worden door een ander bindmiddel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
flyingcrow
13 jaar geleden
Bedankt!

Andere antwoorden (3)

glutenmeel is om iets extra eiwitrijk te maken

het is heel moeilijk aan te komen misschien bij een molenaar of een betere bakkerij
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Glutenmeel kan je kopen bij sommige toko's en molens en je kan het bestellen bij sommige bakkers.
Zie bij mijn bronnen een paar webwinkels waar je het kan kopen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Natuurvoedingswinkels en Health Shops hebben het vaak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding