Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is een goeie vervanger voor marsepein?

Wij hebben gisteren een taart gemaakt en voor de vrolijke kleuren hebben wij er marsepein overheen gedaan.

nou vinden wij marsepein niet zo lekker, wat zou ik dan kunnen gebruiken?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een goede vervanger voor marsepein is icing.

Icing (taartglazuur)

Voor het maken van taartglazuur zijn verschillende mogelijkheden.

Een basis glazuur recept is:

100 gram gezeefde poedersuiker
één lepel vloeistof (bijv.water).

Deze vloeistof kan van alles zijn en bepaald de smaak van het glazuur.
Zo kan je kiezen voor bijv:

1 lepel limonade siroop (rode glazuur)
Citroensap
Sinaasappelsap
Vruchtensap
Koffieextract (of of 1 1/2 lepel oploskoffie opgelost in ruim 1 lepel heet water).

De poedersuiker met de vloeistof roeren tot de stroop dik vloeibaar en glanzend is.

Voor chocolade glazuur nemen we anderhalve lepel cacaopoeder en ruim 1 lepel water.
Voor mocca 1 lepel cacaopoeder en een halve lepel oploskoffie
(deze als eerste oplossen in ruim 1 lepel heet water).

Gebruik de glazuur altijd op afgekoeld taart/gebak of koekjes.

Gebruik als decoratie bijv. smarties, engelse drop, hagelslag, roze muisjes ect.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Je kunt fondant-glazuur gebruiken, hieronder een recept. Dat is dat spul wat b.v. bovenop roze koeken zit. Het is ook kant en klaar te koop.
Als het niet stijf hoeft te worden, kun je b.v. chocoladepasta over je taart te smeren, of zelf een lekker smeerspulletje maken met boter, poedersuiker, citroensap en wat kleurstof.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je zou ook gekleurd glazuur gebruiken. En anders misschien een chocolade die je lekker vind, en daar dan een kleurstof bij gooien, dit veranderd de smaak niet, maar de kleur wel. (Werkt het beste bij witte chocolade)
En dan kun je dus ook kleuren maken zoals bij marsepein.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kan Suikerpasta gebruiken.

Dat kan je net als marsepein uitrollen en boetseren. Verkrijgbaar in wit (om zelf te kleuren) of een heleboel andere kleuren (als je 'lui' bent).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Voor als je het erg gemakkelijk wilt doen, neem dan witte chocopasta, erg lekker om dit te mengen met witte chocolade (heel kort in de magnetron in een klein schaaltje).
Dit kan uiteraard ook met elke variant chocopasta/chocolade en zelfs met jam.
Een goeie (voor als je van krachtige smaken houd) is bittere sinaasappel-marmalade mengen met pure chocolade. Super topping!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding