Hoe komt het dat groenten (zoals bv broccoli) soms maar niet wil garen?
Met sperziebonen gebeurd dat ook wel eens.
Heb ik een normale kooktijd genomen van een kwartier, maar gewoon niet gaar. Na 3x 5 minuten erbij is het nog niet zoals ik het wil.
Dan had ik al roosjes gemaakt en de stammetjes ingekerfd.
---
Dit dus tot 3x aan toe, 2x een portie weggegooid omdat ik ''dacht'' dat het goed was en had opgeschept.
Toegevoegd na 1 uur:
---
Dames en heren, deze vraag gaat niet over mijn kookkwaliteiten. Want ik stoom al jaren met een stoomapparaat. Heb daarmee geen problemen en de kooktijden ken ik inmiddels allemaal. Het is tig keer goed gegaan. Alleen de afgelopen keer is die broccoli kennelijk erg taai.
En de vraag is dan ook waarom groenten soms erg taai is dat het maar niet wil garen.
Bij mijn ex, wanneer we samen kookten, heb ik dit ook 1 of 2x meegemaakt. Met spercibonen dan een keer. Dat was gewoon koken op een bodempje water. Zij is echt een kokkerel.
Sorry voor de onduidelijkheid.
Broccoli koken gaat in ongeveer 7 a 10 minuten.
Stomen duurt meestal wat langer.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.