Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik te pittig eten (door een pepertje ) weer wat milder b.v nasi en of thaise stoofpotje,s?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Witte kool is een remmer van te scherpe kruiden... Witte kool koelt een teveel weer af... (Is een tip van een doorgewinterde kok)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Een beetje bastaardsuiker of zoete ketjap kan helpen. Maar niet te scheutig anders verknal je de smaak.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ketjap Manis werkt prima!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Door het gebruik van koriander (Coriandrum sativum) ketoembar. De bladeren verzachten de scherpte van peper.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Bruine suiker of een beetje gembersiroop werkt goed. Als het bij het eten past (bv bij thais of indiaas) is kokosmelk een goede blusser.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
De pittige smaak kun je neutraliseren met (basterd)suiker...

Wees hier alleen wel voorzichtig mee, want een klein beetje te veel is al genoeg om je gerecht te verknallen...

Je kunt natuurlijk ook zorgen dat de zaadjes uit de peper zijn. Dan is het weliswaar pittig, maar nooit te pittig...
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Voor de nasi zou ik een portie extra maken, zonder pepertjes en dan mengen met de "hete"nasi. Want met zoet toevoegen ( wat overigens wel helpt) , gaat de smaak wel erg veranderen. Restant invriezen.
Bij het stoofpotje kun je yoghurt voegen, dit haalt de pittige smaak enigszins weg, en het origineel blijft redelijk in stand.

Succes.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Kokosmelk is echt een wondermiddeltje tegen heet eten.

Ananas werkt ook prima in gerechten. Ook als je per ongeluk een pepertje in je mond hebt blus je dat snelst met ananas.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing