Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de invloed van eiwit/water op schuim?

Als je eiwit klopt en je doet er water bij wat gebeurt er dan?

Toegevoegd na 16 minuten:
wordt dan de samenstelling steviger of ... iets anders?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Opgeklopt eiwit lost niet meer op in het water. Er zal wel wat lucht uit het schuim vervangen worden door water.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je zult er wel wat water bij kunnen doen, maar het zal dan niet goed stijf worden en als een kaartenhuis in elkaar zakken. De "haakjes'die in een opgerold lint eiwit zitten en die ,doordat tijdens het kloppen, het lint gaat ontrollen, grijpen normaliter in elkaar, waardoor je een tridimensionaal netwerk krijgt waarin een grote hoeveelheid lucht blijft hangen door het kloppen, hebben door het water dat erbij komt, minder houvast en de hoeveelheid lucht wordt ook minder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image