Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de invloed van eiwit/water op schuim?

Als je eiwit klopt en je doet er water bij wat gebeurt er dan?

Toegevoegd na 16 minuten:
wordt dan de samenstelling steviger of ... iets anders?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Opgeklopt eiwit lost niet meer op in het water. Er zal wel wat lucht uit het schuim vervangen worden door water.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je zult er wel wat water bij kunnen doen, maar het zal dan niet goed stijf worden en als een kaartenhuis in elkaar zakken. De "haakjes'die in een opgerold lint eiwit zitten en die ,doordat tijdens het kloppen, het lint gaat ontrollen, grijpen normaliter in elkaar, waardoor je een tridimensionaal netwerk krijgt waarin een grote hoeveelheid lucht blijft hangen door het kloppen, hebben door het water dat erbij komt, minder houvast en de hoeveelheid lucht wordt ook minder.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing