Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Stukjes groente met een dip van knoflooksaus;
Snijd paprika`s in lange reepjes, maak dunne waspeentjes schoon of snijd grotere wortels in repen,
komkommer in plakken, radijsjes, witlofbladeren, bleekselderijstukken en wat je maar lekker vind. Leg dit in groepjes rond een kom met dipsaus op een groot bord of schaal.
Dipsaus;
Snijd of pers wat knoflookteentjes en doe daar gehakte peterselie bij. vermeng dit met yogonaise en proef of je er wat peper en zout bij wilt doen. Ik doe het zelf nooit, want wij vinden het zo al lekker. Het ziet er altijd kleurrijk uit en knabbelt lekker weg.
Als je niet van knoflooksaus houdt kun je ook philadephia kruidenroomkaas of zilverkuipje smeerkaas met yoghurt mengen en er tijm, dille, tuinkers door mengen, kruiden met zout en peper.

Doe eens in de keukenmachine 200 gr.gerookte kip in stukken, 1 groene paprika en ½ rode paprika,( in stukken),
een stukje rode peper, 2 lenteuitjes, wat koriander, 2½ el.
yogonaise en hak dit alles tot je een soort pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van een casinobrood de korsten af en snijd het in de lengte in plakken. Smeer de pasta op de sneden en rol ze strak op. Doe er huishoudfolie omheen en verpak het stevig ( echt inpakken en afsluiten). Leg het 2½ uur in de koelkast, langer mag ook. Voor het serveren uitpakken en in plakjes snijden. Je hebt nu leuke gevulde rolletjes.

Besmeer plakken gerookte zalm met light kruidenkaas en rol ze op. Wikkel ze in huishoudfolie en verpak de rolletjes goed, Leg in de diepvries (20min). Rooster intussen sneetjes bruinbrood en snijd elk sneetje in 4 driehoekjes.
De bevroren rolletjes zalm nu in dunne plakjes snijden en elk driehoekje brood met zo`n plakje zalm beleggen.
serveer de zalmrolletjes met wat dille en wat druppeltjes citroensap. Leg wat partjes of schijfjes citroen voor de decoratie erbij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (12)

Smeer plakken ham in met roomkaas (light). Rol ze op en snij ze in stukjes. Doe op elk rolletje, met een prikkertje een augurkje erop. Heel lekker!!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Mag roomkaas - niet light - ook? Ik heb namelijk een t*ringhekel aan light voedselproducten omdat ze per definitie ongezonder zijn dan de oorspronkelijke producten door het gebruik van kunstmatige hulpmiddelen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja ik ook joh, maar ze had het over gezonde hapjes. Ikzelf pak gewoon de lekkere!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Weinig gezonds aan light hoor...
Stokbroodje brie met een halve aardbei erop.
Zalm of tonijnsalade
Eiersalade
Komkommersalade
Selleriesalade
Worteltjes
Witlofblaadjes met een dipje
Radijsjes
Humus
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zoute pinda's, pepsils, zelf gehaktballetjes maken.
Als je voor alles bij de super kijkt naar eigen merk dan ben je goedkoop uit.
Bij ah heb je zelfs een merk daaronder en ik vind het prima te eten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
- opgerold plakje boterhamworst of ham met augurk
- klein gehaktballetje
- prikkertje kaas ananas, gember of partje mandarijn
- stukjes metworst
- gevulde eitjes
- toast met sprotfilet (toast, boter, sprotfilet en versgemalen peper)
- met roomkaas gevulde dadels

Toegevoegd na 2 uur:
In de eerste plaats hoeven 'gezond' en 'lekker' elkaar niet te bijten. Gezondheid zit immers voor een belangrijk deel tussen de oren. Ten tweede is er niets mis met volwaardige voedselproducten, zoals boter, eieren, vis en vleeswaar. Ten derde krijg je met volwaardige voeding eerder je quotum aan voedingsstoffen binnen en het verzadigt beter. Dat mag ook best voor borrelhapjes opgaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
* Ham in augurk (boterhamworst is vetter)
* Schijfjes gerookte kalkoenfilet met een dipje op yoghutbasis
*Ham gerold om een dun plakje mon chou met kleine stukjes ui
*een stukje meloen met ham (parmaham is t lekkerst)


Een echte favoriet hier is het gevulde eitje, al is het niet bijster gezond. Eitjes hard koken, halveren, eigeel eruit, beetje curry en mayo en wat gesnipperde uitjes erdoor, prakken en weer terig in het halve eitje... (ik gebruik de tubes curry, die zaanse, is het lekkerst vind ik.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
de gezonde saté!
sateprikker met stukje ham kaas ananas en ham (je kan m ook aanvullen met een druif aardbei komkommer) en als extra smaakmaker natuurlijk een goede dipsaus.

Toegevoegd na 4 minuten:
in plaats van nog een keer ham moet t aardbei maar je kan natuurlijk ook voor mango kiezen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Olijven!
Probeer eens wat alternatieve kaas. Mosterdkaas, brandnetelkaas, geitenkaas. Ze zijn er vaak ook met minder vet.
Verse ananas, heerlijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
satéprikker met gehalveerde kerstomaatjes, stukjes mozzarella (huismerk), het lekkerst als je ze marineert in olijfolie/knoflook, dit om en om met blaadjes basilucum ertussen. Of kleine knakworstjes met partjes mandarijn ertussen, vinden vooral kinderen heerlijk.

Toegevoegd na 1 minuut:
ik bedoel natuurlijk basilIcum

Toegevoegd na 4 minuten:
diverse soorten rauwe groente (komkommer, bleekselderij, kleine worteltjes enz.) met lekkere dipsausjes (b.v. met gorgonzola)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
een dag voor de verjaardag wraps besmeren met kruidenboter of crème zalm of ham (wat je zelf maar lekker vind) er op. de wraps oprollen en er een stukje huishoud folie erom. dit strak er om heen doen. in de koelkast leggen. en de volgende dag (wanneer de verjaardag is ;)) de wraps snijden dat je schijfjes krijgt.
echt super lekker
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Blokjes kaas met olijven, leverworst met curry, plakjes komkommer met een toefje ketchup. Pepertjes met roomkaas. (te koop in een potje bij de AH) zongedroogde tomaatjes (ook te koop in een potje bij de AH)

Wrap rolletjes met zalm en paturain,
de wrap besmeren met paturain, en dan de zalm erop leggen, de wrap oprollen en in stukjes snijden.

Wrap Kip Rolletjes:
Op de wrap de Kip als broodbeleg doen, dan augurkjes zeer fijn snijden en erop leggen, wrap oprollen en in stukjes snijden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
halveer een komkommer in de lengte, schep de zaden eruit en vul het met magere smeerkaas, daarna in kleine hapklare stukjes snijden.
tomaatjes kun je ook uitlepelen en vullen met kleine garnaaltjes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
wrapje insmeren met roomkaas plakjes gerookte zalm en zeer dungesneden rode ui oprollen en in stukjes snijden prikkertje er in. zelfde kun je ook doen met bv ossenworst mierikswortel en ijsbergsla.
of je kan in de supermarkt kleine roggesnacks krijgen ( of gewone in stukjes snijden met haring en uitje bieslook prikker.
hoop dat ik zo van hulp ben geweest.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding