Hoe lang blijft een (zelf) gekleurd (gekookt) "paas-ei" goed buiten de koeling?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Of ik nu bind met roux (bloem/boter), aardappelmeel of maismeel, na een half uur is alles weer dunnig. Hoe dan te binden?
We krijgen binnenkort eters over de vloer en ik zou dan graag iets Grieks willen maken. Wat zijn de populairste gerechten van de Griekse keuken die iedereen wel kent?
Natuurlijk vind ik tal van recepten met koolhydraatarm, suikervrij, vetarm enz maar die behoren eerder tot de categorie "minder ongezond". Vaak gemaakt met witte bloem bv, of met kunstmatige zoetstoffen. Als het met bv dadels of banaan gezoet is, neemt dat de smaak wat weg vind ik. Een noten dadeltaart smaakt naar dadel en je proeft amper nog de noten. Bovendien lust ik niet graag banaan noch een ander tropisch fruit bv mango , kiwi. De meningen over hoe (on)gezond kokosbloesemsuiker, stevia etc. zijn, lopen uiteen. Vaak gebruikt men ook cacao of zwarte chocolade (wegens "gezond") maar dat is niet echt mijn ding bij taart (veel te zwaar) , uitgezonderd gemarmerde cake.)
Ik zoek een taart die echt gezond is, dus die je bij wijze van spreken helemaal kan opeten en dan iets goeds gedaan hebt voor je lichaam.
(Ik weet dat ik appels kan gebruiken als zoetmiddel, dat vind ik wél heerlijk).
Idem met vetten, al heb ik goede ervaring met een deel van het vet bij cake te vervangen door yoghurt, helemaal gezond wordt het dan toch niet.
Goedemorgen, iemand enig hoe om te gaan met een losse staafmixer? Mijn probleem is, als ik bijvoorbeeld uien, knoflook of gember wil hakken, dat er op de bodem van de beker altijd ongehakte, grote stukken blijven, omdat op te lossen, schep ik met een lepel een paar keer alles omhoog. Is er een techniek, om alles goed te hakken zonder steeds te scheppen? Of bestaat zoiets niet? Mvg