Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Bestaat er een taart die echt gezond en tegelijk lekker is ((zonder chocolade)s?

Natuurlijk vind ik tal van recepten met koolhydraatarm, suikervrij, vetarm enz maar die behoren eerder tot de categorie "minder ongezond". Vaak gemaakt met witte bloem bv, of met kunstmatige zoetstoffen. Als het met bv dadels of banaan gezoet is, neemt dat de smaak wat weg vind ik. Een noten dadeltaart smaakt naar dadel en je proeft amper nog de noten. Bovendien lust ik niet graag banaan noch een ander tropisch fruit bv mango , kiwi. De meningen over hoe (on)gezond kokosbloesemsuiker, stevia etc. zijn, lopen uiteen. Vaak gebruikt men ook cacao of zwarte chocolade (wegens "gezond") maar dat is niet echt mijn ding bij taart (veel te zwaar) , uitgezonderd gemarmerde cake.)
Ik zoek een taart die echt gezond is, dus die je bij wijze van spreken helemaal kan opeten en dan iets goeds gedaan hebt voor je lichaam.
(Ik weet dat ik appels kan gebruiken als zoetmiddel, dat vind ik wél heerlijk).
Idem met vetten, al heb ik goede ervaring met een deel van het vet bij cake te vervangen door yoghurt, helemaal gezond wordt het dan toch niet.

een jaar geleden
in: Koken

Hoe gebruik je een staafmixer goed?

Goedemorgen, iemand enig hoe om te gaan met een losse staafmixer? Mijn probleem is, als ik bijvoorbeeld uien, knoflook of gember wil hakken, dat er op de bodem van de beker altijd ongehakte, grote stukken blijven, omdat op te lossen, schep ik met een lepel een paar keer alles omhoog. Is er een techniek, om alles goed te hakken zonder steeds te scheppen? Of bestaat zoiets niet? Mvg

een jaar geleden
in: Koken

Moet ik mij zorgen maken als ik kip over datum heb gegeten?

Ik heb vandaag per ongeluk kip gegeten die 4 dagen over datum was. De tgt datum was 3 maart en het is vandaag 7 maart… Ik heb de kip open gemaakt op 28 februari, ingevroren op 1 maart en weer laten ontdooien bij 4 graden op 3 maart.

Ik kan eigenlijk wel een beetje lachen om mijn eigen stupiditeit, want ik ben gewoon gaan snijden en bakken zonder naar de datum te kijken. Het zag en rook er ook nog prima uit. Iemand enig idee of ik mij enkele zorgen moet maken? :)

een jaar geleden
in: Koken