Hoe krijg ik water in een pan snel goed heet?
Hoe krijg ik water in een pan snel goed heet gebruik van een gasfornuis, zodat ik sneller het eten klaar heb?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Hoe krijg ik water in een pan snel goed heet gebruik van een gasfornuis, zodat ik sneller het eten klaar heb?
Om frites voor te bakken lees ik meestal om dit te doen op 140 of 150 °C.
Maar ik lees echter ook dat het beter is dit te doen op 125 °C.
De reden zou zijn dat de frites dan beter hun vocht kwijt raken en hierdoor knapperiger worden bij het afbakken.
Vooral in België wordt dit veel geadviseerd.
Eigenlijk is het meer voorkoken dan voorbakken.
De frites mogen niet verkleuren maar alleen gaar worden en ze zouden klaar zijn als ze gaan drijven, gaan zingen wordt gezegd, en ze binnenin zacht zijn.
Maar nu de vraag.
Waar vindt ik een elektrische frituurpan waarbij ik de temperatuur kan instellen op 125 °C.
Die ik kan vinden beginnen bij min.140°C.
Vroeger waren winterpenen van die extra grote, en vooral extra dikke, wortels. Twee tot drie keer zo lang als een gewone waspeen, en zeker drie keer zo dik.
Als ik nu in de supermarkt winterpenen koop, twijfel ik of ik wel echte winterpenen te pakken heb. Het zijn, in mijn beleving, eerder de net wat bovengemiddeld grote waspenen. De echte stugge knoeperds van winterpenen die ik me van vroeger herinner, zijn alleen nog bij de betere groenteboer te krijgen.
Als ik nu in een recept lees dat ik een halve winterpeen nodig heb, welke winterpeen wordt dan bedoeld? De originele, van vroeger? Of de huidige "forse waspeen"?
Ik los het nu maar op door drie "forse waspenen" te nemen (die dus tegenwoordig als "winterpeen" worden verkocht), omdat dat qua gewicht ongeveer overeenkomt met één halve winterpeen (de echte, van vroeger) - en dat gaat goed. Maar toch vraag ik me af wat men nu eigenlijk bedoelt met "winterpeen", en of de definitie daadwerkelijk is veranderd.
Ik heb hotdogs gekocht, maar heb het blik al weggegooid. Hoelang moeten de worsten in de oven? Kan dat überhaupt? Of moet het per se in een pannetje...
Ik zie regelmatig foto’s en filmpjes van hoe restaurants Nutella over hun wafels heen verspreiden zoals op de afbeelding te zien is. Ik kom graag te weten hoe dat keukengerei heet aangezien ik er graag eentje zou kopen.