Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat draagt het fruiten van de groente bij aan de smaak van (vegetarische) groentensoep?

In het recept van mijn zoete aardappel-paprika soep staat: doe wat olie in de pan en fruit de groenten gedurende 2 minuten. Daarna moet het water en de kruiden erbij en mag de soep een tijdje koken.

Maar wat is precies het effect van dat fruiten? Ik zie na 2 minuten niet zo veel verschil (en na 4 minuten ook nog niet). Groente is (natuurlijk) nog lang niet gaar, ook niet bruin gebakken (zoals bij het bakken van vlees), dus ik vraag me af wat het effect hiervan op de smaak is.
Is deze bereiding echt verschillend van gewoon alles in de pan, water erbij, beetje olie en dan gelijk koken?

4 jaar geleden
in: Koken

Waarom koken mijn eieren altijd over in een eierkoker?

Ik heb sinds een halve week een eierkoker, omdat het concept mij super handig lijkt. Dus ik doe er eitjes in, water volgens het bijgeleverde maatbekertje en ik prik er gaatjes in. Ik heb bij vrijwel al mijn eieren dat het eiwit uit het gaatje vloeit, een beetje zoals lava uit een vulkaan. Of het gebeurt dat mijn eieren barsten.

Heeft iemand ervaring met dit keukenapparaat? Het lijkt mij super handig als het goed werkt!

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken