Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Moet een gewoon gistdeeg voor Bv een fruitvlaai ook tweemaal rijzen? Ik dacht maar één keer?

Dus ik wilde een aardbeien vlaai maken met gistdeeg , maar toen we net bezig waren werd mijn thuishulp ziek en moest ik het resterende werk alleen gaan doen. Maar ik ben invalide en kan dit dus niet en het gistdeeg was al klaar en had al iets te lang gestaan , dus vandaar deze vraag of ik hem kan invriezen ja of neen en hoeveel keer deze moet rijzen voor een vlaai bodem die goed is te verkrijgen?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken

Kan je kipreepjes rauw op een quiche doen en bakken in de oven, of eerst bakken?

Er staat namelijk het volgt:
Leg het koolmengsel erop en schenk de losgeklopte eieren erover. Snijd de kipfilet in reepjes en leg op de taart. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin

Alleen ik heb nog nooit rauwe kip op een quiche gedaan altijd eerst gebakken...
Heeft iemand ervaring of dit dus kan?

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken

Kan je diepvriesgroenten ook alvast vooraf bereiden?

Ik doe tegenwoordig vaak aan meal prep.
Dan maak ik de maaltijd al deels klaar,
Bvb de worteltjes of boontjes alvast koken of stomen en op het moment ik ze wil eten, nog eventjes op het pannetje kort aanstoven. Kan dit ook met diepvriesgroenten? Of worden die dan smakeloos?
Is het zo dat als je ze dan nog eens opwarmt dat eigenlijk niet mag omdat ze al zouden gebalanceerd zijn vooraf en het dus 3x gaat opwarmen dan?
Ik bedoel geblancheerd :-p

4 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing