Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat moet ik doen met niet-getempereerde chocola?

Goeiemiddag,
Ik heb vanmiddag van een recept mergpijpjes gebakken. Ik vind het leuk om wat uit te proberen, maar het chocolade tempereren ben ik nog niet goed in. Ik vermoed 99% zeker dat het niet getempereerd is, maar gewoon gesmolten. Nu vroeg ik mij af, aangezien het pas een kwartiertje geleden was is het nog niet gestold. De temperatuur van de pure chocolade is niet boven de 55 graden geweest, maar ik vermoed wel te warm voor tempereren. Er zat op één plekje op de bodem een heel klein beetje vast, maar zoveel chocolade hoefde ik niet te gebruiken. Wat voor invloed heeft dit op de mergpijpjes, boven dat ze niet mooi glanzen. Zijn ze nog eetbaar voor anderen? Of kan ik daar nog wat aan doen? En kan ik ze nu laten uitharden in bijv. de koelkast, of hopen dat ze op het keukenblad uit zichzelf gaan harden?
Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken

Hoe lang kun je kippenpoten uit de koelkast bewaren?

Volgens het recept dat ik wil maken moet de kip eerst 2 uur op 160 graden in een braadslee met alumunium folie in de oven. Daarna nog 45 minuten zonder folie.
Ik wil de kip in de middag alvast 'voorbraden' op 160 graden.
Tegen de avond, als we gaan eten, wil ik de resterende 45 minuten doen. Kan ik de kip in de tussentijd een paar uur in de oven laten staan of bederft het dan?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Koken

Hoe ovenlucht wegwerken?

Goedemiddag,
ik heb een vraag over gebruik van de oven en het koken en de geuren die erbij vrijkomen. Wij hebben een open keuken met een open trap naar boven. Wanneer ik iets in de oven maak of gewoon eten kook, stinkt het hele huis naar het gerecht. Zelfs in de kamers boven terwijl de kamerdeuren dicht zijn. Wij zetten bij het koken altijd de ramen beneden open en de dampkap (Novy - circulaire dampkap) aan om toch verversing lucht te hebben.
Maar toch stinkt het huis vreselijk en de geur blijft vaak de hele dag erna nog hangen.
Dit is de reden waarom ik geen fan meer ben van open keukens.
Ik heb al geprobeerd achteraf geurkaarsen te branden maar weet niet of dat helpt.
Is er iemand die weet hoe we dit kunnen oplossen of toch verminderen?

Bedankt

5 jaar geleden
in: Koken
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing