Welke verhouding cacao en suiker kan ik aanhouden voor chocolademelk?
Het is een tijdje geleden dat ik zelf chocolademelk heb gemaakt. Thuis heb ik cacao van Droste en wat kristalsuiker liggen. Hoeveel melk, cacao en suiker moet ik bij elkaar mengen zonder dat het één klonterige boel wordt? De laatste keer kreeg ik namelijk allemaal dikke klonters op de bodem van het glas...
Als ik eerst de cacao in de beker doe en dan de melk erbij, heb ik ook vaak stukjes die aan de bodem blijven zitten en er alleen met heel veel roeren weer afkomen en oplossen. Door eerst een scheutje melk in de beker te doen en dan pas de cacao toe te voegen voorkom je dat. Maar doe je gelijk alle melk en dan pas de cacao, dan gaat de cacao drijven en krijg je klontjes bovenop. Dus eerst inderdaad een egaal papje, zoals Amadea het noemt, en dan de rest van de melk. Naar smaak kun je er suiker aan toevoegen zoveel je wil.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.