Wat is het effect van zoetjes in je wijn doen?
Ik heb een kennis en die vindt haar wijn niet zoet genoeg, dus die doet altijd 2 zoetjes in een glas rode wijn. Lijkt mij niet meer te drinken dan die zooi, maar heeft het ook (neven) effecten?
Volgens mij voldoet die (zonder zoetjes) aan haar smaak. Zoetjes in wijn doen vind ik een beetje vreemd.
Dat zou een chemicus moeten beantwoorden.
Misschien zit er wel eentje bij GV (of meer).
Maar als ze een zoetje of twee zoetjes in haar wijn lekker vindt, dan is daar natuurlijk niets mis mee. Als ze rode wijn prefereert. dan kan ze beter naar Port overgaan.
Die zou ik dan kopen.
Als ze van echt zoet houdt laat haar de Pedro Ximénez (PX) eens proberen. Is een type Sherry, is errug lekker als dessertwijn. Is te koop bij Gall & Gall , AH, en ik neem aan dat iedere slijter er wel een heeft.
Is heel anders dan de afgezaagde "medium sherry".
De PX is echt een openbaring voor mensen die van zoet houden, of die een goede dessertwijn zoeken (is heel lekker bij chocola, ijs, e.d.)
Ik gruwel ook bij de gedachte aan zoetjes/suiker in de wijn, maar ja ik hou dan ook alleen van droge wijn!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.