Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Rode of witte wijn destilleren?

Waar haal ik meer alcohol uit tijdens het destilleren. Rode of witte wijn? Ik wil wijn destilleren om een likeur te maken.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Dranken
Utrecht
10 jaar geleden
Van wijn destilleren maak je cognac, geen likeur.
Likeuren worden doorgaans niet gestookt maar zoals Anneliez in haar antwoord al aangeeft, maar door fruitconcentraat met met inmaakalcohol "aan te lengen"

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

rode en witte wijn hebben allebei ongeveer even veel alcohol dus dat maakt helemaal niet uit. Het is trouwens veel handiger om bij de slijter inmaakalcohol te halen en die te gebruiken om likeur te maken. Wijn is ongeveer 13 % alcohol, en van een gewone fles haal je dus nog geen 100 ml zuivere alcohol. Kost je dus waarschijnlijk meer dan het oplevert
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dank je wel voor de reactie
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image