Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt melk voor cappuccino opgeschuimd in stalen kannetjes?

Is dit beter voor de schuim dan wanneer je het in een beker/mok/glas doet?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Om melk op te schuimen, heb je ruimte nodig om het "omhoog te trekken".
Dus is een groter kannetje handig.
Bovendien geleid staal goed, zodat je met je hand de temperatuur in de gaten kan houden.
Als de melk 40 graden bereikt, móet het schuimpijpje op een andere manier in de melk gepositioneerd worden, en mag niet warmer dan 70 graden worden.
Een geoefend barista voelt dit aan de hitte van het kannetje.
Daarnaast het vanwege kloppen om de belletjes eruit te slaan, zoals bamibal al antwoordde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Barista's tikken vaak een paar keer stevig met het kannetje op het werkblad, om zo de grote luchtbelletjes kapot te maken. Met een stalen kannetje kan dat prima, maar met glas of aardewerk heb je kans dat het kannetje breekt.
(Lees meer...)
bamibal
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image