Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe weet ik of kan ik zien dat het graan genoeg is geschroot en niet te veel is fijn gemalen als ik bier ga brouwen.?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Dranken
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het graan waarmee je bier gaat brouwen moet niet gemalen of teveel bewerkt zijn. Je moet mooie hele korrels hebben zonder veel beschadigingen die je vervolgens kan mouten. Bij een brouwwinkel kan je verschillende soorten moutgranen kopen, daar kan je goed zien hoe het 'hoort'.
Een korrel is als het goed is dofglanzend, intact, zonder teveel stof of beschadigingen aan de punten waar het moet kiemen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding