Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is de beste serveertemperatuur voor een bordeaux superieur die gedronken kan worden bij vlees en kaas

staat niet op het etiket

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

17 graden celcius. Dus iets lager dan kamertemperatuur.

Appellatie : Bordeaux Supérieur
Botteling : Kasteelbotteling
Gemeente : Saint-André-de-Cubzac
(Gironde)
Oppervlakte : 10 hectaren
Druivensoort : 70 % Merlot, 30 %
Cabernet-Franc
Productie : 60.000 flessen
Ouderdom wijnranken : 15 à 20 jaar
Bodem : Zware klei-kalkgrond met
rotsachtige ondergrond
Karakter van de wijn :
kleur zeer diepe, gedragen rode
kleur
aroma fijne nobele kruidigheid
met veel bessen
smaak vlezige wijn met bosfruit,
voldoende onderbouwd met tannines
Harmonie : Gebakken of gebraden rood
en wit vlees, kaas, drinkwijn
Schenktemperatuur : 17° C.
Datum verbruik : Vanaf nu tot 8 jaar
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image