hoe kun je het alcohol percentage meten van zelfgemaakte likeur?
De vraag is al eens gesteld alleen het antwoord is naar mijn mening niet volledig.
Stel je gebruikt een sterke drank(1liter) van 35%.
vervolgens stop je er van alles in.
je wacht
je filters er weer van alles uit(zoals bijv. koffiebonen,fruit)
je houd 1,2liter likeur over.
dan bereken je je alcohol percentage:
(hoeveelheid drank) 1 / (opbrengst) 1,2 => (factor) 0,833 X (alc % drank)35 = (alc %) 29.16%
*nu denk ik dat de alcohol ook in de koffiebonen,fruit gaat zit. dus de berekening klopt niet.
*Nu kan je idd een alcohol meter gebruiken maar volgens mij geeft deze door de hoge viscositeit(door suikers) het niet juist aan.
Dus nu wilde ik graag weten of er iets anders is waar je het alcohol percentage mee kan meten.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.