Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom zakt mensenmelk wel uit en koeienmelk niet?

als je moedermelk weg zet zie je het uitzakken in verschillende lagen. Bij koeienmelk lijkt dat niet of nauwelijks te gebeuren..worden er emulgatoren toegevoegd of zo?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Dranken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Koeienmelk wordt bewerkt voor het in een kartonnen pak gaat; afgeroomd en gepasteuriseerd
Als je verse of 'rauwe' melk hebt, zie je ook dit scheiden van vetten en de wateriger delen van de melk. Vind het persoonlijk erg lekker trouwens, rauwe melk
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Koemelk is gehomogeniseerd en gepasteuriseerd (=door verhitting langer houdbaar gemaakt).
Oftewel alle vetdruppeltjes zijn zo klein gemaakt dat ze niet meer zo snel opromen (=gaan drijven).
Moedermelk bevat grotere vetdruppels die al binnen een paar uur opromen. Daarnaast kunnen enzymen en bacteriën ook schifting (fasescheiding) in de hand werken.
Verse, rauwe koemelk zal zich redelijk gelijk gedragen als moedermelk.
Utrecht
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing