Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom schuimt thee?

Hoe komt het als ik thee maak met gekookt water dat hij mooi helder is, maar zodra ik een zakje in water hang dat net niet heeft gekookt komt er een soort dun schuim laagje op, hoe komt dit?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Kraanwater is verzadigd met gassen zoals zuurstof.
Door verwarmen wordt het oververzadigd en wil het gas uit het water ontsnappen. Hierdoor ontstaan kleine belletjes en die belgroei wordt door het theezakje gestimuleerd. Zo krijg je dat schuimlaagje,
Als je het water kookt dan wordt het (bijna) volledig ontgast en heb je het probleem niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dat heeft te maken met het gehalte aan kalk van het kraanwater, en het niet verkrijgen van de juiste temperatuur van dat water voordat je het theezakje erin hangt. Laat het water een tijdje flink doorkoken, dan schuimt je thee niet!
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image