Wat is de pH-waarde van volle melk?
Zodra drinken of eten een pH-waarde hebben van minder dan 5.5, dan begint het tandglazuur op te lossen. Nu is de vraag wat de pH-waarde van volle melk is, want op internet zijn er bronnen die aangeven dat het in de veilige zone boven 5.5 zit en een andere geeft juist aan dat het een sterke zuur is.
Bronnen die 4.5 als pH-waarde voor volle melk aangeven:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp65.htm
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/artikelen/9002/de-ph-waarde-van-boter-kaas-en-eieren
Bronnen die minimaal 6 als pH-waarde voor volle melk aangeven:
http://www.nvz.nl/internet/pages/template.php?rID=512
http://www.patentstorm.us/patents/4212893/description.html
Ook vraag ik mij af of de pH-waarde van de volle melk verschilt tussen koeien-, geiten- en paardenmelk.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.