Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je Gluhwein warm maakt, verdampt de alcohol dan ook?

Ik weet wel dat als ik rode wijn tijdens het koken in een gerecht doe dat de alcohol eruit gaat, is dat ook zo bij Gluhwein?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Voor Gluhwein geldt, net als voor andere alcoholhoudende dranken, dat bij verhitting en koken de alcohol afgebroken wordt en het percentage alcohol afneemt. Toch wordt Gluhwein in de regel alleen verwarmd en niet gekookt en zal daarom nog altijd een behoorlijk percentage alcohol bevatten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt. In feite mag de wijn zelfs niet tot meer dan ongeveer 70°C worden verhit, omdat het kookpunt van ethanol op 78,37°C ligt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%BChwein
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image