Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik diksap van andere vruchten dan appels?

Diksap is ingedikt vruchtensap, vaak wordt dit van appels gemaakt. Ik zou graag andere vruchten gebruiken (bijvoorbeeld aardbeien of sinaasappels).
Nu heb ik begrepen dat voor het indikken pectine belangrijk is en dat zit weer in appels. Waarschijnlijk heb ik dus toch appels nodig, maar hoe zit dit?
Let op, ik ben op zoek naar een manier ZONDER suiker te gebruiken.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Als u zoete vruchten heeft hoeft u geen suiker toe te voegen. Bijgaand vindt u het recept: Diksap van peren. U kunt echter ook een ontsapper gebruiken en dan bv zoetstof toevoegen. De ontsapper zorgt ervoor dat het sap meteen ingemaakt (geweckt) is wat ervoor zorgt dat uw sap veel langer houdbaar is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image