Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom "valt" de ene rode wijn (met dezelfde alcoholpercentage)zwaarder dan de andere en ben je ook sneller onder invloed?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Dranken
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ha, die Bellie;

Wijnen kunnen verschillende hoeveelheden en soorten bacteriëen (Ofwel biogene amines) bevatten die mede verantwoordelijk kunnen zijn voor hoe de wijn valt. De prijs kán hier vaak een rol bij spelen, maar dat is zeker niet altijd het geval.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Misschien ligt het niet aan de wijn maar aan wat je hebt gegeten of je hebt weinig gegeten. Als je moe bent of niet uitgerust kan een wijntje ook wel es heel erg zwaar vallen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Dat ligt meestal niet aan de wijn, maar aan jouw eigen conditie. Lege maag, moe, chagerijnig. Of aan externe condities: warm weer, zon e.d.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding