Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb mijn zelfgemaakte glühwein kort laten koken. Is dat erg?

In de recepten op internet staat dat ik de wijn beslist niet mag laten koken. Maar ik vind het niet zo erg als de alcohol vervliegt. Of zou de smaak nu naar de maan zijn?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Als je hem lekker vindt smaken, kun je hem gewoon lekker opdrinken :) Het gaat uiteindelijk om de smaak, toch!

Het is wel zo dat door het koken de alcohol kan vervliegen, maar ook andere smaken verloren kunnen gaan.
Maar lekker is lekker, toch!

Tip voor als je niet van alcohol houdt/er niet tegen kunt, je kunt ook een volgende keer alcoholvrije Gluhwein maken.
Je kunt dan merlot druivensap van de Albert Heyn gebruiken, bijvoorbeeld.
Erg lekker alleen dan alcoholvrij :)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als gluhwein kookt verdampt relatief veel alcohol. Voor de rest is het nbiet erg als het -even- kookt.

Geniet er van.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image