Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Verdwijnen bij het verdampen van alcohol uit wijn, ook de calorieën?

Soms gebruik ik wijn of bier in een recept, maar vraag me af of met het verdampen van de alcohol er ook calorieën verdwijnen. Ik weet dat alcohol wordt omgezet in suiker en uiteindelijk vet, dus klopt mijn zelf bedachte theorie dat bijvoorbeeld wijn minder calorieën bevat nadat het verhit is?

Als dat zo is, zou de wijn nog te drinken zijn nadat deze weer is afgekoeld?

13 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Ja. Alcohol is vluchtig en als het verdampt vaporeren ook de calorieen. Ze wijn is drinkbaar maar minder lang houdbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nee, alleen de alcohol verdwijnt en de kleurstoffen en suikers blijven achter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Pure alcohol levert 7 kilocalorieën per gram. Als die verdampt raak je evenveel calorieën kwijt uit je drankje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image