Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt wijn doorgaans niet uit een tap geschonken in kroegen?

13 jaar geleden
in: Dranken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Misschien is uit de fles sneller? En als mensen naar het merk (oid) vragen of land van herkomst, heb je die altijd bij de hand. Dat denk ik..dus staat het bij reacties ;)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dat gebeurt wel. In restaurants is het vaak voordeliger voor de ondernemer om een fles te verkopen, levert extra inkomsten op. Diverse horecagelegenheden hebben een tapsysteem voor wijn (wine by the glas). Het voordeel is dat de wijn niet bederft, hetgeen bij een open fles binnen 2 dagen gebeurd is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Wijn wordt bij ons (Nl.,B.) veel minder gedronken dan bier. Als men wijn uit een vat zou tappen zoals men met bier doet, duurt het veel te lang voordat het vat leeg is, en zal de wijn in het vat rotten. Vandaar dat men werkt met flessen. In landen zoals Spanje kan men in typische bodegas (wijnkroegen) wel wijn van het vat kopen, maar de verkoop van wijn is er ook veel groter.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image