Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de beste melk om cappuccino van te maken?

Soms hoor ik magere melk, soms volle... Welke is het nu?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Eigenlijk is hierop geen goed antwoord te geven. Het is vooral een kwestie van verschillende soorten uitproberen en bekijken welke je het beste bevalt..!

Je hoeft overigens niet per se koeienmelk te gebruiken. Ook bijv. sojamelk kan opgeschuimd worden.

Magere melk schuimt makkelijker en meer dan volle melk. Schuim van volle melk heeft echter meer stevigheid en geeft je koffie natuurlijk een vollere smaak.

Verder heeft natuurlijk ook invloed: hoe je je melk opschuimt, de temperatuur van de melk tijdens het opschuimen, etc.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

in ieder geval koeiemelk
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Cappuccino-melk van de AH (staat bij de lang houdbare mekl) , maar magere melk werkt ook prima
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Het belangrijkste is dat de melk koud is voor je begint te schuimen! Sommige raden volle melk aan, omdat het schuim dan romiger is, andere zeggen dan weer dat er te veel vet in zit, waardoor het schuim sneller instort. De meningen zijn dus verdeeld...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image