Als je met een espressomachine een dubbele espresso zet, moet je dan twee keer apart zetten of in één keer?
Ik heb zelf een espressomachine van Ikea en daarbij zit een lampje dat groen brand als de temperatuur goed is. Als je koffie zet gaat dat lampje uit.
Als je een dubbele espresso wilt zetten kan je er een grotere houder in doen met meer koffie. Ik vraag me dan af wat beter is:
De koffie starten en uitdoen als het lampje uit gaat, weer warm laten worden en nogmaals starten, of het water laten stromen tot je de dubbele hoeveelheid in één keer hebt.
In de eerste optie heb je het voordeel op warmer water (denk ik). Bij de tweede optie wordt de druk twee keer opgebouwd.
Ik heb geen idee wat gebruikelijk is bij dit apparaat of in het algemeen.
Toegevoegd na 3 minuten:
het betreft de IKEA Smarik oftewel de Whirlpool ACE-010 IX (denk ik).
maar van een grote mok koffie. Espresso zit normaal in hele kleine kopjes die in 2 a 3 slokken leeggedronken worden. Wij kunnen ook de waterafgifte instellen.
Maar daar verdunt men de smaak mee. Net als met Senseo pads kan men varianten toepassen
qua inhoud.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.