Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je met een espressomachine een dubbele espresso zet, moet je dan twee keer apart zetten of in één keer?

Ik heb zelf een espressomachine van Ikea en daarbij zit een lampje dat groen brand als de temperatuur goed is. Als je koffie zet gaat dat lampje uit.

Als je een dubbele espresso wilt zetten kan je er een grotere houder in doen met meer koffie. Ik vraag me dan af wat beter is:

De koffie starten en uitdoen als het lampje uit gaat, weer warm laten worden en nogmaals starten, of het water laten stromen tot je de dubbele hoeveelheid in één keer hebt.

In de eerste optie heb je het voordeel op warmer water (denk ik). Bij de tweede optie wordt de druk twee keer opgebouwd.

Ik heb geen idee wat gebruikelijk is bij dit apparaat of in het algemeen.

Toegevoegd na 3 minuten:
het betreft de IKEA Smarik oftewel de Whirlpool ACE-010 IX (denk ik).

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Dranken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Volgens de gebruiksaanwijzing door laten lopen tot je voldoende koffie hebt, met een maximum van 45 seconden. Dat is ongetwijfeld omdat het water te veel is afgekoeld na 45 seconden. Als het lampje uitgaat zou ik stoppen, dat is een aanwijzing dat de temperatuur teveel is gezakt. Hij gaat dan weer aan na een tijdje, waarna je weer verder kunt tappen.
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als het lampje uitgaat springt het verwarmingselement weer bij. Het is dus niet zo dat de watertemperatuur ineens ver daalt. Mijn machine trekt zelfs twee gewone koffiekommen in een keer, dus twee espressokommetjes moet zeker lukken.
Als de kommetjes dikwandig zijn is het vaak wel beter ze even voor te verwarmen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing