Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op mijn oploskoffie moet ik heet water gieten. Waarom mag het geen kokend water zijn?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Dan verandert de smaak. Voor het beste aroma is ongeveer 75/80 graden het beste. Anders gaat de koffie 'koken' en dat geeft een wat bittere smaak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik giet altijd kokend water op mijn oploskoffie. Niks mis mee. Smaakt precies hetzelfde. Ik denk dat de fabrikant rekening houdt met het feit dat kokend water borrelt en daardoor brandwonden kan veroorzaken bij het inschenken. Zeker bang om hiervoor aangeklaagd te worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Van heet water ga je ook verbranden, hoor.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+
Ik heb nog nooit een verschil in smaak geproefd bij oploskoffie.. bij filterkoffie proef je dit verschil wel, zeker als je de koffie gaat opgieten (de ouderwetse methode). Het resultaat is dan een scherpe, bittere smaak.
Het lekkerste kopje krijg je als je het er al borrelend van de 'kook', opgiet.....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image