Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom drinkt men rode wijn op kamer temperatuur en hoort witte wijn/rose koud gedronken te worden?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Voor wijn en ook voor veel andere dranken geldt de stelregel :
hoe zoeter hoe kouder hij geserveerd dient te worden.
Aangezien veel rode wijn niet zoet is kan deze beter bij kamertemperatuur gedronken worden.
Omgekeerd kan je aan de serveertemperatuur ongeveer
zien hoe zoet de wijn is.
Een erg zoete rode wijn smaakt dus ook beter als hij gekoeld is
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dat heeft met smaak te maken. De meeste mensen vinden het op die manier het lekkerst.

De aroma's van rode wijn komen bij kamertemperatuur beter tot hun recht.
Witte wijn en rosé smaken een beetje weeïg als je het op kamertemperatuur drinkt.

Maar er zijn ook mensen die rode wijn koud drinken en witte wijn op kamertemperatuur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image