Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dat is om de zuurheid van het brouwsel op pijl te houden,
Donkere malten verlagen het PH gehalte in het brouwsel, zodat het te laag is om de enzymen en de gist zijn werk goed te laten doen. Hard water verhoogt de PH omdat er CaCO3 en/of NaHCO3 in zit.
voor het brouwen wordt ook vaak speciaal hard water ingekocht of gemaakt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image