Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Cola schuimt bij het inschenken vrijwel net zo goed als bier. Bij cola is het schuim zo weg, terwijl dat bij bier veel langer duurt. Hoe komt dat?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Dranken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Eiwitten zorgen voor de vorm van het schuim. Tijdens het brouwen worden naast de afbraak
van zetmeel tot suikers, ook hoogmoleculaire eiwitten afgebroken tot aminozuren.
Wanneer het bier getapt wordt komt het bier uit de tapkraan door de druk van de
CO2-fles die eraan gekoppeld is. Dit koolstofdioxide is het gas dat de schuimbelletjes vormt.

Frisdrank heeft ook koolzuur, maar geen eiwitten en krijgt daardoor geen (blijvende) kraag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het vetgehalte van het bier, wat co2 incapselt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image