Hoe kom het dat rode radijsjes bij het eten een branderig gevoel op mijn tong geven?
Verder heb ik dat nergens bij.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen over Eten & Drinken. Specifieke vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de subcategorieën.
Verder heb ik dat nergens bij.
Mijn druiven zitten dik onder de meeldauw, en zijn wat klein gebleven. Maar als ik ze goed afspoel smaken ze zoet en rijp. Helemaal desinfecteren lukt nooit natuurlijk, of ik moet ze koken. Mijn vraag is of restjes meeldauw het gistingsproces te erg verstoren.
Soms liggen je bananen 2 dagen in de fruitschaal (binnen, in de keuken) en worden ze al zacht.
Ik heb ze nu in de koeling gelegd, daar werden ze wel deels zwart van buiten maar bleven ze wel goed hard. Van binnen was de banaan nog gewoon geel. Vervolgens legde iemand anders ze weer terug in de schaal omdat ie beweerde dat het kwam door de koelkast dat ze zacht werden.
Nu weten we het dus niet. Wat klopt?
Hoeveel minuten koken is het ideaalst, en op welke manier heb je alle schil het vlugste eraf?
En bestaat er mogelijk ook slim gereedschap om het nog makkelijker te maken ben ik benieuwd.