Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is elke Stradivarius viool van grote waarde?

Toegevoegd na 19 minuten:
...Ik weet er een via officiele weg te koop voor een paar honderd pieterballen. Maar op de foto's is de achterzijde met volledige naam niet te zien. Neem aan dat het een namaak is.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Muziek
Amadea
13 jaar geleden
Als het een echte is wél, maar er zijn veel goedkope Oost-Europese namaakstradivari's. De echte hebben achterop de naam Antonius Stradiuarius Cremonensis staan.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als je nagaat dat muzikant Garrett op zijn Stradivarius is gevallen en de reparatie iets van 80.000 euro bedroeg kan je vast wel raden dat een "echte" Stradivarius op Marktplaats zeer waarschijnlijk niet zo echt is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Ja. Als echt met 100% zekerheid kan worden vastgesteld dat het een Stradivarius is, dan zal de waarde enorm zijn. Dat komt gewoon door de naam.
Want ook een Rembrandt in slechte staat, met iets erop dat weinig indrukwekkend is, brengt toch heel veel geld op.

Als de viool ook nog eens in perfecte staat is, en een b.v concertviolist de klank prachtig vindt, en fijn te bespelen is, dan zal de waarde nog veel groter zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Net als bij n ander merk ( bijv BMW) zal je ook wel voor de naam betalen. Maar, ja elke stradivarius vertegenwoordigt een grote waarde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dit is een onzinnige vergelijking. Het gaat niet alleen om het merk. Deze violen zijn ook nog eens door eens specifiek persoon gemaakt en zeldzaam doordat deze persoon al een tijdje dood is.
Ja, die zijn eeuwen oud en uniek.

De hoogste prijs ooit betaald voor een viool van Stradivarius (genaamd The Hammer) op een veiling was $3,5 miljoen in 2006 bij Christie's in New York.

Begin april 2007 bracht de Stradivarius uit 1729 genoemd Solomon, Ex-Lambert bij Christie's in New York, $ 2,7 miljoen op. De naam van de viool is ontleend aan de twee recentste eigenaars.

De meeste Stradivarius-instrumenten worden echter privé verkocht voor nog veel hogere bedragen. De voor vrijwel alle musici onbetaalbare instrumenten zijn doorgaans eigendom van vermogende derden die het instrument uitlenen aan topviolisten.

Toegevoegd na 3 minuten:
Een stradivarius viool is in dit geval een viool die door de italiaanse meester zelf is gemaakt. De prijs hangt af van de staat van de viool, maar de prijzen zijn ongekend hoog.

Toegevoegd na 11 minuten:
De violen zijn natuurlijk zeldzaam en door kenners worden ze als ongekend ervaren, ook al zijn ze 300 jaar oud.

Onderzoekers hebben in 2008 ontdekt dat er ander hout werd gebruikt dan bij hedendaagse violen. De jaarringen van het hout staan dichter op elkaar. Hier hebben ze geen Stradivarius voor hoeven te slopen, ze hebben hem onder een scanner gelegd. Andere factoren die zorgen voor een goede kwaliteit kunnen door Stradivarius zelf zijn toegevoegd, zoals middelen om het hout te bewerken.

Toegevoegd na 15 minuten:
Als je voor een paar honderd euro een viool kunt kopen van 300 jaar oud weet je dat je sowieso al genept wordt als die als stradivarius wordt aangeboden.

En als je er een miljoen of wat voor moet bieden heb je vast wel de mogelijkheid om te onderzoeken of het nep is.

Toegevoegd na 28 minuten:
Stradivarius bouwde met zijn zoon ongeveer 1000 violen. Daarvan zijn er volgens bijgaande bron ongeveer 500 over. Dat zegt wel iets over de kwaliteit overigens. Maar de kans om zoiets op Marktplaats te vinden of op zolder is wel erg klein.

De violen die als Stradivarius worden aangemerkt hebben vaak niet allemaal de pretentie de boel te willen belazeren. Ze willen er soms mee aangeven dat ze naar dit model zijn gemaakt. In de 19e eeuw zijn er ook talloze vioolfabriekjes geweest die dit soort violen bouwden en ook de etiketten erop plakten.

Volgens bijgaande bron is het laatste waar een kenner naar kijkt is het etiket om de echtheid aan te kunnen tonen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image