Kan een pan plotseling niet meer geschikt zijn voor inductie?
In ons nieuwe huis zit een inductiekookplaat waar we al 2 jaar op koken met pannen die ooit op gas hebben gekookt. Dit ging altijd goed. Maar sinds kort stopt de linkerkant van de (Siemens) inductieplaat plotseling als er een pan al enige minuten op staat. Er gaat dan een knipperend 'h'-symbool branden. Alsof de plaat te warm wordt en ermee stopt. Vaak gaat het na afkoeling van de plaat wel weer goed (met dezelfde pan) . Iemand enig idee? Ik heb al een reset uitgevoerd. Kan het zijn dat pannen hun inductiegeschiktheid langzaam verliezen?
Trouwens, inductieplaten verwarmen ook niet perfect gelijkmatig. Zet maar eens een grote koekenpan op zo'n plaat, met een laagje water erin. Zet 'm dan aan, en kijk waar de belletjes komen (zuurstof eerst, daarna ook waterdamp). Dat is zelden of nooit overal tegelijk.
Op sites over inductie staat bijna even vaak onzin als op sites over magnetrons. Misschien zelfs wel meer.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.