Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik op een voedsel veilige manier vocht onttrekken in de koelkast?

Ik wil een taart van fondant in de koelkast bewaren, alleen nu is de fondant wat nat geworden van de koeling. Wat kan ik in de koelkast zetten of doen om het vocht weg te trekken. Zijn er ook speciale koelkasten die dit tegen gaan.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Laat even weten of het gelukt is!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

U kan die taart onder een stulp zetten en er klontjes suiker bijleggen. Die nemen het vocht op.
Ik doe dit ook altijd on het vocht weg te houden in een bewaardoos met bv kaas.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
wat je ook zou kunnen doen is de taart in een kartonnen doos zetten, net als een taart die je koopt.

karton neemt heel makkelijk vocht op en zal daarmee het vocht bij je taart reguleren zodat er geen druppels e.d. op ontstaan.

zorg er wel voor dat het karton dat je gebuikt schoon is, eventueel kun je aluminiumfolie of huishoudfolie over het "deksel" trekken zodat er geen karton rechtstreeks boven je taart zit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Bekijk alle vragen in deze categorieën: